Bay of Islands (1) - Reisverslag uit Wellington, Nieuw Zeeland van langegj - WaarBenJij.nu Bay of Islands (1) - Reisverslag uit Wellington, Nieuw Zeeland van langegj - WaarBenJij.nu

Bay of Islands (1)

Blijf op de hoogte en volg

26 Januari 2008 | Nieuw Zeeland, Wellington

Woensdag 23 januari
Vroeg opgestaan en rond 9.00 naar Piahia in het noorden van het Noordereiland gereden. Onderweg enkele zeer mooie baaien en groene heuvels, lijkt Ierland wel. Om 13.00 in Paihia aangekomen bij de Pickled Parrot, mijn verblijf voor 4 nachten. Zeer aardige Engelse eigenaresse, die sinds juni dit hostel runt. Meteen de dingen uitgezocht die ik de komende dagen wil gaan doen. 2 tours geboekt en naar de boulevard gegaan Daar gegeten en een Guinness gepakt (van de tap) met 2 aardige Engelse stellen. Ze zijn verbaasd dat ik elk jaar met 'a bunch of friends' naar Engeland ga om voetbal te kijken en de pubs te bezoekn, maar vinden het wel gaaf. Handshakes bij vertrek dus. De barman vertelt me ook nog dat 'weed smoking is not allowed in NZ' en dat de eigenaren uit Eindhoven komen. Heb ze niet gezien overigens. Redelijk op tijd naar het mandje gegaan.

Donderdag 24 januari
Een tocht naar de Noordkaap, 07.15 vertrekken. Een kauri-forest bezocht met de oudste kauri-boom van NZ (stam is zo dik als 8 eigenaren van de Leste.. langs elkaar). Het weer is fantastisch, het uitzicht op de Noordkaap ook. Daarw aar de Tasman Sea en de Pacific Ocean bij elkaar komen. Naar Tapotupotu Bay voor een lunch, ook hier is het schitterend. Sand Dunes bezocht waar je met een board vanaf kon glijden, had helaas mijn lenzenspullen niet bij me, dus ook niet gedaan. Over het strand teruggereden, dit is officieel een highway! Rond 18.15 terug en niet veel meer gedaan, moe van de trip.

Greets,
Kiwi-Gerry