Sydney
Door: GJ
31 Maart 2009 | Australië, Sydney
Zaterdag 28 maart
Uitgecheckt in het Mercure hotel in Nadi, handshakes met de portier: see you next time, my friend! Zit met tranen in mijn ogen op het vliegveld van Nadi: ik moet Fiji verlaten, haha. Kom zonder problemen in Sydney aan. Pak een taxi naar mijn hostel, maar zie op mijn papier geen adres. Ai. Weet het wel ongeveer, rijden dan maar. De chauffeur weet het ook niet, laat me dan maar op gevoel afzetten. Vind een internetcafe, zoek het adres op en ik ben er dus 100 meter vandaan in dezelfde straat. Goed richtingsgevoel, die chauffeurs, haha. Ingecheckt, omgekleed en meteen naar Centennial Parklands gewandeld, dik kwartier lopen. Zie onderweg 5 dames zitten die zingen: 'It started off with a kiss....' (Killers). Begin al in de stemming te komen, heb namelijk een kaartje voor het V-festival. Het weer is uitstekend: 25 graden en een strakblauwe lucht. 1e band die ik zie is Elbow (from Manchester). Hou ze in de gaten, zijn erg goed. Mooi als de zanger een drinkpauze inlast vanwege de hitte: not so long ago we did this often at our pub gigs and now we're here! Wil bier gaan halen, maar er staan lange wachtrijen, ga dus niet een half uur wachten, dan maar aan de cola en water. Dan komt Madness, sta vooraan bij het podium met wat Engelse leeftijdsgenoten om me heen die alle songs kennen. En het optreden is fantastisch!! Ga helemaal uit mijn dak, ze beginnen met One step Beyond en eindigen met Nightboat to Cairo. 2 dames laten zelfs hun voorgevel zien aan de bandleden, die er nog meer zin in krijgen, haha. Topoptreden! Dan naar de Kaiser Chiefs, zie maar een paar nummers, maar ook zij zijn goed. Het lijkt wel of alle bands zin hebben om naar Sydney te komen (misschien ook wel vanwege het goede weer of de zeer enthousiaste Australiers). Snowpatrol wil ik zien, zij komen op het andere podium. Veel Ieren rondom me die helemaal uit hun dak gaan. Zanger Gary zet een gespierde Australier voor schut: I drink a six-pack and still look like this (doet zijn shirt omhoog). Ook hij heeft Elbow gezien en vond ze goed: watch them! Chasing Cars en Shut your eyes zijn gaaf: interactie met het publiek en wederom een goed optreden. Ga dan weer naar het hoofdpodium voor de afsluiter: The Killers! Ook zij hebben er zin in en zetten een zeer goede show neer! Alle Aussies gaan uit hun dak! Op de terugweg naar mijn hostel raak ik aan de praat met 1 Australische jongen en 2 meisjes: what did you like most? Madness en the Killers. Ook hij is helemaal uit zijn dak gegaan bij Madness. Vraagt of ik uit NL kom: because all the Dutch people are so tall. Yes dus. Ik vraag of ze uit ze buurt komen en of er nog pubs en clubs zijn: yes, 2 streets away. 1 van de dames zegt: we're too tired now, you should have been here yesterday, then we had taken you out dancing with us!!! Tof compliment waar ik niks aan heb, jammer, haha!
Ga niet meer stappen, ook ik ben moe en ga naar mijn hostel. Maar het was een fantastisch festival!
Zondag 29 maart
Uitgeslapen en rond de middag de stad in gegaan. Het weer is nog steeds goed: zon en 24 graden. Hang de toerist uit en bezoek Circular Quay, Opera House, loop over de Harbour Bridge, wandel naar Darling Harbour, pak een ferry naar Manly aan het einde van de middag (was me door een paar locals gedurende mijn trip aangeraden) Het is er druk, ga relaxen bij het strand en wandel de boulevard af. Dan terug naar de ferry waar ik bij de Bavarian Bier garden een grote Duitse pul bier bestel. Als ik ook nog mega-schnitzels voorbij zie komen, is de keuze niet moeilijk: nog een pul en een schnitzel! Als toetje nog maar een pul bier en dan toch maar de ferry naar Circular Quay gepakt. Gelukkig gaat er vrij snel een bus naar de straat van mijn hostel.
Maandag 30 maart
Ontbijt gehaald bij de bakker, was te laat op in het hostel. Mail gecheckt en zie op internet dat het weer minder wordt in Sydney. Kijk naar buiten en zie zon: besluit naar Bondi Beach te gaan, het bekende (surf) strand van Sydney en misschien wel Australie. Rondgewandeld en relaxen aan het strand. Totdat de zon weggaat. Dan naar King's Cross gegaan, (1 van) de uitgaanswijk(en) van Sydney. Daar rondgelopen. Wordt nog voor leugenaar uitgemaakt door een zwerfster als ik zeg dat ik geen 2 dollar voor haar heb zodat ze thuis kan komen. Klopt. Ga lekker wandelen of een baan zoeken, it's not my problem. Als ik alle bedelaars en zwervers die ik in Adelaide, Melbourne en Sydney tegen gekomen ben, geld had moeten geven.... Kan ik beter de schoolkinderen in Fiji sponsoren. Weer naar het Opera House gegaan en terug richting hostel. Gegeten bij de kebab-tent om de hoek die zeer goed is!
Zondag 29 maart
Maandag 30 maart
31 Maart 2009 - 06:53
KG:
Bedankt voor je SMS, Johnny Borrel komt niet meer terug in je verhaal?? Mr London Trash Heb al een paar nummers van Elbow op mij Ipodje staan, zijn zeker goed!
Dit zal wel een van je laatste berichten zijn gezien je zaterdag thuis komt. Fijne terugreis en het weer begint hier ook redelijk goed te worden! -
01 April 2009 - 14:33
Mark:
Lijkt me kicken een top festival in Sydney! Maar ja paaspop wordt ok gezellig lange.... -
01 April 2009 - 18:25
Nicolle:
Festival had mij erg gaaf geleken...Enne natuurlijk wel op het juiste moment fotos gemaakt he ;) -
02 April 2009 - 12:44
Chantal:
Het leest heerlijk weg, de manier waarop je alles beschrijft. Je zou een boek moeten uitbrengen!
Geniet er nog van de laatste paar dagen! -
03 April 2009 - 08:33
Petta:
Goeie reis terug Lange, en ik zie je Dinsdag weer!
Gr Robbie, Conny en Luna