New York & Miami Beach - Reisverslag uit Miami Beach, Verenigde Staten van langegj - WaarBenJij.nu New York & Miami Beach - Reisverslag uit Miami Beach, Verenigde Staten van langegj - WaarBenJij.nu

New York & Miami Beach

Door: GJ

Blijf op de hoogte en volg

13 April 2010 | Verenigde Staten, Miami Beach

Vrijdag 9 april
Vanaf Dusseldorf naar Newark gevlogen. Drukke spits in Manhattan, ben dus later dan gepland in mijn hotel. Snel een burgertje (tja, Addi) en naar Madison Square Garden waar om 19.00 de ijshockeywedstrijd New York Rangers-Philidelphia Flyers begint. Wedstrijd is uitverkocht, 18000 toeschouwers, beide teams zijn nog volop in de race voor de play-offs. Rangers winnen met 4-3, het is een gekkenhuis, iedereen gaat uit zijn dak!

Zaterdag 10 april
Pak de subway naar Queens, bezoek Flushing Meadows (van het tennis) en het bijbehorende park. Aan de andere kant is Citi Field, stadion van de New York Mets (baseball). De zon schijnt, NY Mets spelen tegen Washington, ik besluit om te kijken of er nog kaartjes zijn: voor 20 dollar ben ik binnen. Wedstrijd is spannend, 3-4 in de 9e inning, Mets hebben 3 honken bezet en 2 man uit. Flinke klap van de slagman, met een snoekduik wordt de bal gevangen: einde wedstrijd, blijft 3-4. Pak de subway naar Times Square, wandel daar rond en ga richting Rockefeller Centre. Vind het te druk, morgenvroeg dan maar. Lachen op een pleintje vlakbij Central Park waar 10-tallen jongeren een Silent Disco aan het doen zijn.

Zondag 11 april
Vroeg naar Rockefeller Centre voor Top of the Rock. Kan zo naar boven lopen, geen wachtrijen. Het weer is goed, heb dus schitterende uitzichten over Manhattan, Central Park en Empire State Building. Ga naar Central Park en loop een paar uur door os Strawberry Fields en Great Lawn, eindig bij ' Harlem Meer'. Relax daar en wandel door East-Harlem, passeer een klassiek basketballveldje waar afro-afrikaanse jongeren vol overgave een partijtje basketball spelen. Pak de subway naar Wall Street. 1 van de Twintowers staat al een beetje in de steigers. Ga shoppen (goedkope dollar) en dan terug naar het hotel en weer naar de Madison Square Garden. Dit keer voor basketball: New York Knicks tegen Miami Heat. Zit achter de basket: gaaf dus! Het 1e kwart is New York beter, maar dan neemt Miami het over en gaat simpel naar de overwinning, 98-111. Duayne Wade is de grote man bij Miami. Wandel nog wat rond bij Times Square.

Maandag 12 april
Vroeg op voor de vlucht naar Miami. Weersvoorspelling is slecht: onweersbuien en wolken, wel 26 graden. Ben rond 14.00 bij mijn hotel aan Collins Avenue. Het is droog, besluit te gaan wandelen: Collins Avenue naat beneden, strandwandeling en via Ocean Drive (langs Versace's Mansion, w weer naar boven, de zon komt zelfs door. Maar als ik weer in mijn hotel ben, komt de regen met bakken naar beneden: binnen blijven dus.

Dinsdag 13 april
Weer is goed: zon. Ga weer wandelen, Lincoln Road, naar het strand en de haven, even relaxen daar en via Washington Avenue weer naar boven gelopen. Ben nu even in het hotel aan het relaxen, maar ga dadelijk nog even het zwembad/strand opzoeken en een pilsje drinken bij de strandbar. Morgen staat de terugreis weer op het programma. New York is en blijft een gave stad en Miami Beach

• 13 April 2010 - 18:13

KG:

Vitamins!!

• 19 November 2010 - 20:37

Roland...:

K*t ..wat heb jij het toch goed voor elkaar... Iedereen zou dit wel willen..en jij doet het gewoon!!!