Motueka, Harihari en Wanaka
14 Februari 2008 | Nieuw Zeeland, Wanaka
Dinsdag 12 februari
Om 8.00 opgepikt bij het hostel voor de Tonga Island Marine Reserve kayaktocht en het is weer een stralende dag. Met een busje naar het noorden waar we met een watertaxi nog verder noordwaarts naar een strand werden gebracht waar de kayaks klaar lagen. Ik was met 3 vrouwen, 2 Duitse en een zelfingenomen Canadese en ook nog een vrouwelijke gids. Werd gekoppeld aan een Duitse, je mag alleen maar met 2-en kayakken. Ik ben stuurman, dat gaat het eerste halfuur natuurlijk van geen kant. Ben kano's gewend, maar het komt goed. Bij Tonga Island zien we zeehonden spelen in het water en op de rotsen met jongen, echt gaaf! Hoe langer het duurt, hoe zwaarder het peddelen wordt, het is natuurlijk op zee en niet in 'rustig water'. Net op tijd gaan we naar een strand waar we lunch hebben, Omgeving is schitterend, al wordt ik diverse keren gestoken door 'sandfly's'. Na de lunch verder gepeddeld, valt niet mee en de Duitse (die ik tot dan toe wel aardig vond) zegt: Peddelst du uberhaupt? Ik moet iedere keer inhouden omdat ik te snel ben en we niet gelijk peddelen en dan dit. Schluss damit. De gids zegt op het juiste moment dat we gaan zeilen, dat is echt top, met 4 kayaks langs elkaar, een zeil ophouden met de peddels en zeilen maar! Tot in de baai waar we moeten zijn. Dan aan land en terug met de watertaxi. Armen en polsen voel ik, maar het was een topdag. 's avonds dus niet veel meer gedaan.
Woensdag 13 februari
Afscheid genomen van de wederom aardige hostess. Richting westkust en dan verder zuidwaarts. Onderweg gestopt bij Buller Gorge Swingbridge, langste loophangbrug van NZ, 130 meter. Vooral het elkaar passeren halverwege is leuk! Lunchstop in Punakaiki en daar meteen de Pancake Rocks bezocht. Rotsen die er als op elkaar gestapelde pannekoeken uitzien. Verder gereden en Shantytown bezocht, een gouddelversdorpje zoals het in 1860 was, met echte stoomtrein. Het weer is ook weer uitstekend tot dan toe. Ik besluit door de rijden naar Franz Josef of Fox Glacier en daar accomodatie te zoeken. Het begint te regenen en nog meer pech: in beide dorpen, no vacancy's!! Dus geen slaapplek, alles is vol. Terug gereden naar het vorige dorp (25 km), ook niks meer vrij. Weer een dorp terug, het pittoreske Harihari. Schijnt nog bekend te zijn ook, in de jaren '20 was er de toen snelste vlucht vanuit Australie die daar landde. Maar goed, er was een kamer vrij in een motel. Ben heel blij! Telefoon is ook al uren leeg, dus paniek als ie niet op wil laden (en de rest wel). Komt uiteindelijk toch goed!
Donderdag 14 februari
Ik hoor het 's nachts al: regen, regen en nog eens regen. Dat is bij vertrek ook nog zo. Ik klets nog met de eigenaar, zijn vader komt uit Maastricht en is net na de oorlog naar NZ gekomen. Wederom leuk! Rijd naar Franz Josef, maar besluit die gletsjer over te slaan en door te rijden naar Fox Glacier, is een kortere wandeling er naartoe. Bel ook nog voor accomodatie voor het weekend en jawel: net een cancellation gehad, dus ik heb 2 nachten!! Ik lunch in Fox en na de lunch is het droog, mooi zo. Bij de gletsjer voor de zekerheid mijn regenpak aan gedaan maar het is niet nodig. De uitzichten zijn mooi, het uiteinde van de gletsjer ligt in het dal. Loop weer terug, stap de auto in en: regen. En niet zo'n beetje ook. Na een uur klaart het op, de zon komt door en ik besluit via de Haast Pas door te rijden naar Wanaka. De route is echt heel mooi, bergen, meren, watervallen. Ik stop nog een paar keer voor de uizichten en kom om 17.30 in Wanaka aan. Het 1e hostel heeft plaats. Het is ruim en ligt aan een meer, mooi uitzicht. In het dorp gegeten en nu even het reisverhaal geupdate.
Als laatste heb ik nog dit van Mark Twain, stond in een gidsje van het kayakbedrijf:
Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did so:
Throw off the bowlines, sail away from the safe harbour. Catch the sea breeze in your sails: Explore! Deam! Discover!
Greetings,
Kiwi-Gerry
Woensdag 13 februari
Donderdag 14 februari
Greetings,
Kiwi-Gerry
14 Februari 2008 - 08:50
Rene En Jill:
Lange, zo te lezen heb je een geweldige tijd met de nodige bezoekjes aan de Irish Pub! Geniet ervan en hopelijk heb je niet meer te veel regen. Wij hebben trouwens hier down undder ook meegewerkt aan de stijgende aandelen waarde van Subway. Groetjes en tot mails
14 Februari 2008 - 09:21
KG:
Even een verhaal van onze zijde.
Hier in Nederland is het weer eens een echte winter, oftewel iedereen wast zijn auto op zaterdag en het is bijna 16 graden. Benny Neyman is na een kort ziekte bed overleden en zit dus ook bij André aan de Bar in het hiernamaals. Fc Den Bosch heeft dus gelijk gespeeld tegen RKC en heeft een wedstrijd tegen Emmen en TOP Oss op maandag avond voor de boeg die eigenlijk gewoon gewonnen moeten worden...... willen we nog meedoen om de mooiste knikker. Alvez heeft een nieuwe club gevonden......, het is middlesbrough geworden.
PSV heeft de thuiswedstrijd tegen Helsinkibor? in de UEFA cup gewonnen met 2-0, Larsson heeft nog hoop. Het kampioenschap in de Eredivisie is zo goed als zeker eigenlijk weer voor PSV, of het moet weer zo gek gaan lopen als vorig seizoen..qua punt verlies. Jammer, had liever Feyenoord gezien. Standard op 3 pnt.....Maar The Gunners staan er wel goed voor!!!!
Nou de rest vertel ik je de volgende keer wel weer..
Gr KG -
14 Februari 2008 - 09:35
Kitty:
Hey, wederom super berichten vanuit jou kant!! Leuk om te lezen.
Blijven genieten.
kus Kit -
14 Februari 2008 - 09:49
Olaf:
Hé GJ,
leuk om te lezen. de herinneringen aan mijn reis door NZ komen weer helemaal boven. Je komt op dezelfde plaatsen waar ik 3 jaar geleden liep te backpacken. Ook de regen komt me bekend voor :-) Het enige verschil is dat ik niet zoveel deed met de oosterburen.
Groetjes, Olaf. -
@KG helsingborgs
@Kiwi, goed bezig. Enjoy -
15 Februari 2008 - 07:51
Piet Langerwerf:
Mooie verhalen Lange, Ik hoorde gisteren van deze site en ben vandaag (op mijn werk uiteraard) meteen gaan kijken. Geniet ervan. -
16 Februari 2008 - 09:41
Monique:
Gert-Jan de foto's zijn prachtig. Het is daar ontzettend groen. Krijg helemaal zin om ook weer op vakantie te gaan. En om ook NZ ooit eens te zien. Ook leuk om iedere keer te lezen wat je allemaal gedaan/gezien hebt. Gaaf hoor. Vooral zo doorgaan en wij lezen het wel weer!
Groetjes, Monique -
16 Februari 2008 - 13:29
Jeroen En Lindsay:
Hoi Gert-Jan,
Ik wist niet dat je zoveel schrijverstalent had. Ik lees wel dat het je goed gaat. Ik ben inmiddels alweer koud terug in Nederland. Tenerife was erg leuk, goed weer en erg relaxed.
Heb je onze rugzak nog meegenomen en zo ja, bevalt ie??
Veel plezier nog.
Groetjes Lindsay -
17 Februari 2008 - 20:24
Lemmen:
gerry. je krygt de groeten van disney.zy wil een keer wandelen met jou. groetjes wendy en lemmen en den dis