Yankees and sightseeing
Door: GJ
19 Mei 2009 | Verenigde Staten, New York
Op zondagmorgen ontbijt meegenomen naar Central Park en daar op een bankje genuttigd. Wil naar Strawberry Fields, maar het halve park is afgeslot vanwege de Aids Walk.
Dan maar naar het Dakota Building gelopen (waar John Lennon neergeschoten is en Yoko Ono nog steeds woont). Verder Lincoln Center en Time Warner Center bezocht. Met de subway naar the Bronx gegaan, heb een kaartje voor de baseballwedstrijd van de Yankees tegen de Minnesota Twins. Problemen bij het binnengaan van het stadion, mag niet mee. Uiteindelijk bij een nabijgelegen bowlingbaan gestals en een pilsje bij Stan's Sports Bar gepakt. Heb in een stadion een topplaats, recht de zijlijn in het achterveld! Wedstrijd is op het einde spannend, Yankees winnen na 10 innings met 3-2 via een homerun, de fans gaan uit hun dak! Na afloop nog een enkel pilsje in Stan's Sports Bar gepakt.
De subway terug genomen naar Grand Central, schitterend treinstation. Lopend Chrysler building gezien en naar het Empire State Building gegaan, observatory deck. Het is gelukkig niet druk, kan zo naar boven. Ondanks de bewolking zijn de uitzichten mooi! 's avonds nog rondgewandeld rond Times Square.
Maandag
Sightseeing dag. Pak de subway naar Canal Street en wandel de rest: Little Italy, Chinatown, Manhattan Bridge, Lower East Side, Brooklyn, Brooklyn Bridge, City Hall, Ground Zero (indrukwekkend, bouwwerkzaamheden zijn in volle gang), Wall Street, pak de ferry naar Staten Island en vandaar uit terug gelopen via Soho, Greenwich Village, Chelsea naar het hotel. Was vanaf de ferry 2 uur lopen, maar dan zie je wel alles: gave buurten en NY is een gave stad! Ga nog wat eten en naar bed, ben behoorlijk moe!
Dinsdag
Ben om 8.00 al in een warenhuis, kan op mijn gemak shoppen.
Verdere plannen voor de dag zijn: een rondvaart rondom New York en nog even shoppen, mijn vlucht is pas 's avonds.
Kan tot nu toe alleen maar zeggen dat New York me uitstekend bevalt: heb er na Londen en Sydney weer een favoriete stad bij!
Maandag
Dinsdag
Ben om 8.00 al in een warenhuis, kan op mijn gemak shoppen.
20 Mei 2009 - 06:48
KG:
Ook daar hebben ze Subways...ha ha
Ik wil er ook nog een keer naar toe, lijkt me inderdaad een vette stad!!
Zondag Liege!!!