Nacula en het paradijs, the Blue Lagoon
Door: GJ
27 Maart 2009 | Fiji, Nadi
Dinsdag 24 maart
Ontbeten met Anthony en Lisa en een leuke Engelse jongedame. Afscheid genomen en om 11.00 met de catamaran mee. Het weer is perfect, zon en een blauwe hemel! We passeren talloze bounty eilandjes. Het eiland waar ik naartoe ga, Nacula, ligt op het keerpunt van de Yasawa flyer. Ben samen met de Engelse Phoebe de enige die er naartoe gaat. Maar het is geweldig, heb weer mijn eigen 'Bure' aan een baai met strand, palmbomen, lagune en koraal. Ga zwemmen, luieren, de hangmat in, maar wordt gestoken door de mosquito's en ga naar mijn Bure. Bij het avondeten maak ik kennis met de rest: Australisch stel (Brad en Jenny), Noors stel, Deens stel en Nieuw-Zeelander Jeff met zijn Slowaakse vriendin. Het is erg gezellig en we worden uitgenodigd om kava te gaan drinken.
Kava is een soort wortel, die wordt geschraapt en dat wordt dan in een zak gedaan, die wordt dan weer in een kom met water geschud. Daar scheppen ze dan een cocosnootkommetje uit. 1 keer in je handen klappen, in 1 keer opdrinken en dan 3 keer in je handen klappen. Het is de nationale drank van Fiji, je wordt er niet dronken van, maar een beetje lam.
We zitten met de familie, pa is chief(burgemeester) van het eiland en zijn neef is er ook, die is weer chief van een ander eiland. Zeer speciaal dus! Ik blijf met Brad en Jeff tot het laatst over, de chief is er nog met zijn 2 zoons die al zitten te knikkebollen. Om 1 uur houden we het voor gezien, na zo'n 20 'bowls' kava en natuurlijk enkele pilsjes. Fantastische avond, dit is wat reizen zo mooi maakt!
Woensdag 25 maart
's morgens is iedereen toch vrij fit, hadden we misschien toch meer kava moeten drinken, haha.
Het weer is perfect, ga een strandwandeling naar de andere kant van het eiland maken. De lagune is schitterend blauw, net een ansichtkaart! Na de lunch, waar ik afscheid neem van Jeff en de Noren en Denen, ga ik zwemmen ik de lagune die kraakhelder is. De vissen schieten voorbij. Relaxen op het strand, dan avondeten. Pak een paar pilsjes met Brad, maar de chief had een gebaar naar de tafel met kava gemaakt, dus we gaan er maar eentje pakken. Brad houdt het redelijk vol, maar ik blijf over met de locals. De zoon van de chief is erg aardig, klets met hem, maar ik houd het om 0.45 voor gezien.
Donderdag 26 maart
Toch suf van de kava, haha. Ik geef als dank voor de uitnodiging donaties voor de plaatselijke school.
Ga na de lunch met de Yasawa Flyer naar Nanuya Island, recht aan de Blue Lagoon (. Het weer is wederom fantastisch, de lagune is schitterend en ik heb een zeer luxe Bure aan het strand. Ga zwemmen, snorkelen, kayakken en daarna Fiji time: de hangmat in! Avondeten is goed, Fiji-muziek erbij. Al zijn er alleen maar stelletjes hier. Klets nog wat met bassist, die vraagt: you don't have a wife or girlfriend? No, zeg ik. Hij lacht en zegt: there are a lot of fish in the sea!
Kan ik alleen maar beamen, haha.
Alhoewel, beste dames die ik ken, jullie zouden willen dat jullie erbij waren. Het paradijs wordt hier weer akelig dicht benaderd!
Vrijdag 27 maart
Na het ontbijt gezellig gekletst met een Engelsman en Schotse, ben te laat om uit te checken. Maar..., no worries, it's Fiji time!
De mensen hier zijn superaardig, zou hier wel langer willen blijven, helaas.
Op de Yasawa Flyer kom ik veel bekenden tegen: Phoebe, Brad en Jenny, een Duitser die op Nacula was, zij gaan allemaal naar een ander eiland. Zie ook nog het Noorse meisje dat op Nacula was. Leuk, ze is erg aardig. Het weer is ook goed, heb nu een 4 uur durende cruise langs alle eilanden, terug naar het hoofdeiland. Neem afscheid van de Noorse en ga naar mijn hotel. Kom hier weer bekenden van Octopus Resort tegen, wat is het toch een kleine wereld. Vlieg morgen naar Sydney, Fiji is helaas weer bijna voorbij. Maar het was echt fanatastisch, zeer aardige mensen, mooi en zeer goed weer gehad!!
Enige minpunt: de mosquito's en sandfly's.
Woensdag 25 maart
Donderdag 26 maart
Kan ik alleen maar beamen, haha.
Vrijdag 27 maart
De mensen hier zijn superaardig, zou hier wel langer willen blijven, helaas.
Enige minpunt: de mosquito's en sandfly's.
28 Maart 2009 - 14:48
Monique:
Nou na het lezen van Fiji en dit, zie ik weer groen en geel...
Ben benieuwd wat je van Sydney vind. Ik vind het een geweldige stad.
Nou mate, geniet er nog effe van en tot op Paaspop! -
30 Maart 2009 - 13:39
Chantal:
ik kan maar 1 ding uitkramen: een hele diepe zucht. Wat geweldig en heerlijk allemaal!
XXX -
30 Maart 2009 - 20:00
Jill:
GEWELDIG! kan niet wachten van tot ik de foto´s van Fiji kan zien. Weer een bestemming erbij op het lijstje. Veel plezier in Sydney. Groetjes