Napier en Wellington
08 Februari 2008 | Nieuw Zeeland, Wellington
Woensdag 6 februari
Wekker vroeg gezet, Gisborne is de 1e stad ter wereld waar de zon opkomt. Maar ja, het is natuurlijk bewolkt, dus maar weer verder gaan pitten. Naar Napier gereden, ook aan de Oostkust, zo'n 250 km en de teller staat al op 3000 km totaal. In Napier ingecheckt in het hostel, wederom een supervriendelijke eigenaar en een perfecte locatie midden in het centrum. Weer is redelijk, dus wordt het tijd voor een voorgevelkijkmiddag. In Napier zijn de gebouwen namelijk in Art Deco stijl (net als in Miami). 's avonds naar de Irish Pub (ligt om de hoek) en hulp geweest bij een groepje bij de 'quiz night', Europese vragen dan. Na afloop van de quiz naar het hostel gegaan.
Donderdag 7 februari
Om 8.30 richting Wellington gereden, bij de tankstop begint de bediende over NL, hij is vorig jaar in Haarlem en Amsterdam geweeest. Bij het afrekenen vraagt de oudere eigenaar in plat Amsterdams of ik hier op vakantie ben. Effe gekletst, hij woont hier al vanaf de jaren 50. Lunchstop in Masterton en rond 14.00 aangekomen in Wellington, de 'windy city' maar daar is weinig van de merken. Strakblauwe hemel en zon! Ingecheckt in het hostel, slippertjes aan en rondwandelen. Zaterdag is er een cricketwedstrijd tussen Nieuw Zeeland en Engeland, maar dan ben ik helaas net weg. Stadion ligt vlakbij het hostel. Parlementsgebouwen bezocht, met de cable car (soort tram) naar boven en een schitterend uitzicht over de stad. Terug naar het hostel, even gerust, stapkleren aan en de stad in. Veel live-muziek in de pubs, maar echt druk is het niet. Drink hier en daar wat, raak met een 'hubsche dame' aan de praat en belandt onder andere nog in een drukke dance bar. Latertje deze dag.
Vrijdag 8 februari
Later opgestaan..., de was gedaan (was nodig) en het Te Papa Museum bezocht. Dat belicht de historie van Nieuw Zeeland, erg interessant en ik heb er een aantal uren rondgezworven. Weer was nog steeds top, dus nog even een terrasje gepikt aan de haven. De was opgepikt en nu de stad in. Het is overal druk, weekend en ik ga dadelijk nog even iets drinken. Al is het morgen weer vroeg dag, de ferry naar het Zuidereiland vertrekt al om 8.25.
De eerste 3 weken zitten erop, heb veel van het Noordereiland gezien en het bevalt me tot nu toe uitstekend!
Tip: koop aandelen Subway, de omzet is de laatste weken drastisch gestegen...
Greetings,
Kiwi-Gerry
Donderdag 7 februari
Vrijdag 8 februari
Tip: koop aandelen Subway, de omzet is de laatste weken drastisch gestegen...
Greetings,
Kiwi-Gerry
08 Februari 2008 - 08:10
Karen:
t gaat lekker zie ik. veel plezier verder he. rijd op de motorwagen momenteel, oplegger was wel erg moeilijk voor beginnertje als ik(al dat omkoppelen, uitschuiven enzo). komt goed.
is het nou waar dat de twee eilanden heel verschillend zijn? -
08 Februari 2008 - 09:55
Addi:
Lange,
allemaal kei mooi om te lezen wat je meemaakt, maar er gaat iets mis met je foto's. Deze zijn niet echt scherp??
Ik wik trouwens ook meiden zien op de foto's... en vanavond RKC thuis!
Gr Adi -
08 Februari 2008 - 21:32
Blaar:
Heej Longo. Zo te lezen gaat het allemaal goed daaro. Alleen vraag ik me af of we wel aandelen Subway moeten halen. Volgens mij kunnen we beter in een Ierse brouwerij gaan investeren. Ouwe zuiperd.
Stuur eens wat foto's van al die vrouwen die je daar ontmoet... Ng veel plezier daaro. O ja, FCDB heeft 1-1 gespeeld tegen Waalwijk. -
09 Februari 2008 - 08:39
Frans Jacobs:
He GBJ, leuk om je reisverslagen te lezen, maar zorg je wel dat je meer ziet dan de Subway, Irish Pubs en Belgian Beercafees?
Bedankt voor de tip, maar volgens mij kun je geen aandelen Subway kopen; Subway is een franchise-onderneming
Have fun, ook namens Ylse!
Frans -
10 Februari 2008 - 08:31
Kitty:
Jij lijkt je nog niet te vervelen daar!!
Veel plezier ennne genietze!
10 Februari 2008 - 20:09
Roland:
He die Lange... Bende elke dag zo zat dat die foto's zo wazig zijn! Al een lokaal clubke gevonden??