Adelaide & Great Ocean Road
14 Maart 2009 | Australië, Melbourne
Zaterdag 7 maart
Bij mijn ontbijt lees ik in de krant dat Neil Finn (Crowded House) op zal treden op het Womadelaide Festival. Besluit om er via de Botanic Gardens heen te wandelen. Er zijn nog tickets en even later sta ik binnen. Bij de eerste band op het hoofdpodium zie ik bekende gezichten: ze zaten bij mij in het vliegtuig van Perth naar Adelaide. Het is de Afro-beat band van Tony Allen. En ze zijn erg goed: drum, gitaar, trompet en sax-solo's. Er doen bands uit 20 landen mee, een Balkan-band, Dan Sultan en enkele andere zijn ook aardig. Het is druk, veel families. Wat opvalt is de vriendelijkheid en netheid van de mensen: alles wordt netjes gescheiden weggegooid, nergens slingeren plastic bekers of borden. En er zijn toch zo'n 25000 mensen. Rond 18.00 ga ik aan de pils, heb hem tegen 22.00 aardig hangen en ga richting hotel. Belandt nog even in een vage pub met nog vagere mensen.
Zondag 8 maart
Weer uitgeslapen, het uploaden van foto's in een internetcafe lukt niet. Ga weer naar het festival, deze dag is zelfs uitverkocht. Om 17.00 komt Neil Finn met zijn 2 zoons (pas voor de 1e of 2e keer samen) en ze geven een zeer goede show weg met enkele spetterende solo's. Bekendste nummer is Four Seasons in One Day. Neil zegt zelfs: God, we should do this every week. Zoon Liam maakt zelfs tussendoor foto's, ook van het publiek. Erna komt nog een band waarbij alle jeugd uit hun dak gaat, Cat Empire, maar ze zeggen me niets. Nog even gegeten in het international food court, ze hebben er zelfs Dutch Pancakes!
Maandag 9 maart
Wordt om 6.15 opgepikt voor de 2-daagse tour naar Kangaroo Island. Daar staat tourguide Simon al te wachten met zijn bus. We zijn met 16 mensen: Fransen, natuurlijk Japanse dames, Zwitsers, Duitsers en N-Ieren. Met de laatste klikt het meteen, net als met een Franse trucker. We gaan animals spotten en zien zeeleeuwen en honden, wallabees (soort kleine kangaroos), koala's in het wild en allemaal op 5 meter afstand. Vooral de speelse zeehonden en de in de boom hangende koala's zijn gaaf!
De accomodatie is in Flinders National Park, mooie locatie en we gaan bbq-en. Er is zelfs een pooltafel en dartbord. We maken een kampvuur, is zeer gezellig met de nodige drank en doen een songfestival: om de beurt een lied zingen. Van mijn kant een Bosch liedje en niet nader te herhalen liedje. We doen zelfs een kleine polonaise, tot hilariteit van de rest.
Dinsdag 10 maart
We bezichtigen de Remarkable Rocks en de Lighthouse, doen een wandeling en zien weer zeehonden. Na de bbq-lunch, uitstekende chicken wraps trouwens, zoeken we een schitterende baai met strand op, die we voor ons zelf hebben. Effe zwemmen, maar het water is vrij koud. De hoofdplaats, Kingscote bezocht en dan naar de ferry. Daar is het gezellig met de Japanse dames en Franse Trucker, wisselen adressen uit. Ben rond 22.30 in het hostel in Adelaide.
Woensdag 11 maart
Met 21 mensen (worden er later 24) on tour: de Great Ocean Road naar Melbourne. Het N-Iers stel en 1 Japanse ken ik nog van de vorige tour: gezellig dus! Verder raak ik al snel aan de praat met een Zwitser, Engelsman en Schotse die in Canada woont. We rijden naar Grampians National Park waar we een hike op Hollow Mountain doen. Vrij pittig, met rock climbing, maar schitterende uitzichten! Dan Mackenzie Falls bezocht, ook mooi. De accomodatie is in het National Park. We slaan bier in en na het inchecken stelt de Noordier voor: let's have a beer. Klets met de Engelsman (Spurs fan) over voetbal en reizen, zelfs tot ver na het eten. Het is gezellig, vooral als de Schotse haar gitaar pakt en gaat spelen. Het N-Iers stel, de Engelsman, een Ier zijn toeschouwers. Het is weer een gezellige avond. Ga slapen als mijn bier op is.
Donderdag 12 maart
Heb geen kater, maar de 5 km hike naar de Pinnacle van deze morgen is vrij zwaar, berg op dan. Iedereen haalt het, zelfs de oudere dames en licht-gehandicapte Carlos. Diep respect voor hem. Als ik tegen de Ier zeg dat we alle alcohol uitgezweet hebben, zegt hij: We will fill it up tonight! We rijden naar de Great Ocean Road, 200 km kustweg richting Melbourne. Zeer mooie uitzichten, doe zelfs een helicoptervlucht over de Twelve Apostles, rotsformaties net voor de kust. We zien mooie baaien, stranden, kustlijnen en gaan vroeg naar onze accomodatie in Princetown (18 inwoners) maar ze hebben een general store en pub!! Wederom een bbq en we gaan zonsondergang bij de Twelve Apostles mee maken. Gaaf! Al is de weerkaatsende zon op het water misschien nog wel mooier. Dan terug naar Princetown en naar de pub, 20 van de groep van 24 gaan mee, het is echt gezellig! De Schotse heeft wederom haar gitaar mee genomen. Voor de verandering sluiten het N-Iers stel (Sean en Brenda), de Ier (Shawn), de Engelsman (Alex), de Schotse (Kath) en ik de pub om 0.45
Vrijdag 13 maart
Vroeg op en weer geen kater, moet toch vaker Australisch bier drinken, haha. We rijden naar de Otway Fly, waar we een 25-meter hoge tree-top-walk doen. Deze is groter en gaver dan die ik in ZW-Australie deed. Lunch in Apollo Bay en koala's gespot onderweg. Vlak voor Melbourne zien we nog iets van een air-show: enkele helicopters die gebruikt zijn bij de bosbranden. Om 18.00 zijn we in Melbourne. Gelukkig moet ik er bij de 1e stop uit en mijn hotel is 5 minuten lopen. Snel omkleden, want er is een Aussie Rules Football wedstrijd, de bekerfinale, in het nabijgelegen stadion. Collingwood tegen Geelong. Er zijn bijna 40000 toeschouwers, ik heb een mooie plaats achter de goal. 1 kwart kan Collinwood Geelong bijhouden, maar dan is het over: Geelong wint met 76 punten verschil. Maar absoluut tof een een 'footy match' meegemaakt te hebben, de echte competitie begint over 2 weken. Maar dan ben ik al bijna aan het einde van mijn reis.
Zondag 8 maart
Maandag 9 maart
Dinsdag 10 maart
Woensdag 11 maart
Donderdag 12 maart
Vrijdag 13 maart
14 Maart 2009 - 06:58
KG:
Top wint als Emmen niet met 6-0 wint de periode....maar wij winnen wel das beter...
Cheers! -
14 Maart 2009 - 10:00
Jill:
Hoi Lange
Geweldig hoe je alles schrijft. Brengt leuke herinneringen op. Ik kijk al uit naar je volgende verslag. we zullen maar op zoek moeten naar Aussie bier dan he? Nog veel plezier! -
14 Maart 2009 - 10:10
Olaf:
Erg leuk om zo je reis te kunnen volgen. Ik herken er veel in van mijn eigen avonturen in Oz. Melbourne is een leuke stad om te ontdekken. Groetjes Olaf. -
14 Maart 2009 - 18:55
Chantal:
Echt gaaf wat je allemaal meemaakt!!
XXX -
14 Maart 2009 - 20:02
Pap En Mam:
Hoi Gert-Jan
Zijn bij tante Ria en ome Dik en hebben je reisverslag tot nu toe gelezen, fijn dat het zo goed gaat, maar je zit alweer halverwege je reis, geniet nog maar lekker van de komende drie weken.
Liefs en de groeten van pap en mam! -
14 Maart 2009 - 20:13
Ome Dik Tante Ria:
Hoi Gert-Jan
Wat is ie weer fantastisch je reis jammer dat de foto's op zich laten wachten. Te gek ook die festivals geniet nog van alles!
groetjes ome Dik tante Ria -
14 Maart 2009 - 22:48
Tante Xeen&Onkel FER:
He lief neefie
eindelijk effe een berichie van ons.
zei al tegen onkel Fer,"vreemd niets meer Gert-jan vernomen"dacht al dat je van de aardbodem verdwenen was.hihihi.
Maar kreeg geen berichies meer binnen vreemd. Maargoed heb je weer gevonden en kan je weer volgen haha.
Maarja volgens mij kom je al weer bijna thuis.
Maarja dan horen we wel je mooie verhalen en de foto's dt we kunnen zien bij het genot van een hapje en een drankje.
Dikke kusvan mij en de groetjes van Onkel Ferreke. -
15 Maart 2009 - 13:43
Monique:
Ik krijg weer heimwee naar Australie als ik dit zo lees... -
16 Maart 2009 - 07:01
Marco Voets:
Hey lange,
Wat maak jij gave dingen mee !!
Geniet ook van het 2de gedeelte van je reis !