Hobart, Tasmanie - Reisverslag uit Hobart, Australië van langegj - WaarBenJij.nu Hobart, Tasmanie - Reisverslag uit Hobart, Australië van langegj - WaarBenJij.nu

Hobart, Tasmanie

Blijf op de hoogte en volg

19 Maart 2009 | Australië, Hobart

Dinsdag 17 maart
Weer eens een keer vroeg op, vlieg om 8.35 van Melbourne naar Hobart, Tasmanie. Het vliegtuig vertrekt een half uur later omdat er schijnbaar een hond vergeten is die in het ruim moet, haha. Ben rond 11 uur in mijn hostel midden in het centrum van Hobart, maar kan pas om 14.00 inchecken. Het weer is vrij aardig, ga dus een stadswandeling maken. Zie oa het Parliament House, de haven, Salamanca Market. Bij de Irish Pub is het al vrij druk vanwege St. Patricksday. Check rond 14.00 in, boek meteen 2 tours en heb sjans met de zeer aardige receptioniste van het hostel (you made my day, and you mine, haha). Boodschappen gedaan en naar de kapper geweest (was nodig). De kapster heeft een Nederlandse vader (kleine wereld). 's avonds uit eten op Salamanca Place en daarna naar de Irish Pub, waar het nog steeds druk is, ga aan de Kilkenny. Zeer gezellig!

Woensdag 18 maart
Wordt om 8.00 opgepikt voor een tour naar Port Arthur. We zien Hobart Bridge, Richmond Bridge (de oudste brug van Australie) en ook het punt waar Abel Tasman in 1642 aan wal ging. Er is een monument met het Nederlandse wapen. De tourgids, Dave, vraagt of ik het herken: natuurlijk. Daarna vraagt hij: which team do you support? FC Den Bosch, yeah, I've heard of them!! Zelf is hij Man.City supporter, we hebben dus wat te kletsen. Om 13.00 zijn we in Port Arthur. Dit is een schiereiland dat in de 19e eeuw een zeer grote gevangenis was. Grote delen zijn bewaard gebleven of opnieuw gerestaureerd, mooi en interessant. Minder mooi en vrij tragisch is het geval van 1996: Een man vermoordde hier 35 mensen met semi-automatische wapens. Vrij bizar om dan hier te zijn. We hebben ruim 3 uur om alles te zien inclusief een korte cruise in de baai, waar ik aan de praat raak met een zeer aardige Duitse (natuurlijk) jongedame. Behoorlijk interessant allemaal. Op de terugweg bezoeken we nog rotsformaties en het plaatsje Doo Town, waar vrijwel alle huizen een naambordje hebben met 'Doo' erin: We Doo, Xanadoo en zelfs Doo Nix en Doo Mee. Om 19.00 ben ik terug bij het hostel, ga wat eten en daarna relaxen na een lange dag.

Donderdag 19 maart
Ontbijt is weer bij de Subway en de man herkent me, vraagt of ik weer hetzelfde wil en waar ik vandaan kom. Natuurlijk is hij ook wel eens in Nederland geweest, haha. Om 8.00 vertrekt de tour naar Mount Fields National Park en 3 mensen van de tour van gisteren zijn er ook weer bij. Het meeste contact heb ik echter met de aardige en aantrekkelijke jongedame langs me in de bus, een Noorse die voor 1 jaar in Australie is. Aangekomen in Mount Fields NP doen we 3 bushwalks, leuk en met oa bomen van 60-90 meter hoog. Op de terugweg spotten we wombats en Tasmanian Devils, alhoewel van de laatste het aantal de afgelopen jaren met de helft is afgenomen vanwege een virus. In een Wildlife Park zien we kangaroos met jong, koala's en possums. In de rivier helaas geen platyphus, een soort bever. Als laatste gaan we naar Mount Wellington, het hoogste punt van Tasmanie met 1270 meter en de uitzichten over Hobart en omgeving zijn fantastisch! Daarna terug nara het hostel en een hapje eten en me voorbereiden op de vliegdag van morgen, via Sydney naar de Fiji Eilanden.

Helaas heb ik nog geen fotos' kunnen uploaden, zal het in Sydney proberen of anders als ik thuis kom, zal ik iedereen een link sturen.

• 21 Maart 2009 - 00:09

Texaco Sylvia:

fijn zo'n reis, ik kan mij helemaal inleven.
    je zult ook al wel heeeeel bruin zijn inmiddels.
    geniet er maar van,hier is het gelukkig een héééél klein beetje lente.

• 21 Maart 2009 - 10:09

Chantal:

Voor de verandering weer helemaal top! Ik heb bijna (echt bija) het gevoel dat ik er bij ben. Gelukkig schijnt hier de zon een beetje, dat maakt het ietsjepietsje minder erg dat ik in Nederland zit. ;-(

• 22 Maart 2009 - 13:20

Monique:

Wat is reizen toch mooi. De prachtige dingen die je ziet en leuke mensen die je ontmoet. Gelukkig is er internet, want daardoor reizen wij een beetje mee :-).
    Geniet er nog maar even van, voor je het weet sta je weer op Schiphol.
    Ik ben erg benieuwd naar je foto's.

groetjes, Monique

• 22 Maart 2009 - 20:10

Jannie:

Ha G-J,

Gaaf om al je verhalen te lezen. Ik had me niet aangemeld, dus heb net maar even al je verhalen in 1x gelezen :-). Wel gaaf om al die bekende dingen te lezen en het blijkt wel weer dat je jezelf ook weer goed weet te vermaken! Toppie!

Veel plezier en die e-mail met tips komt van de week (nu echt :-) )

Groetjes