Christchurch en Kaikoura - Reisverslag uit Christchurch, Nieuw Zeeland van langegj - WaarBenJij.nu Christchurch en Kaikoura - Reisverslag uit Christchurch, Nieuw Zeeland van langegj - WaarBenJij.nu

Christchurch en Kaikoura

Blijf op de hoogte en volg

27 Februari 2008 | Nieuw Zeeland, Christchurch

Maandag 25 februari
De keuze om gisteren naar Mount Cook te gaan, was een goede. Het is nu bewolkt en een stukje frisser. Uitgecheckt en naar Lake Tekapo gereden, weer zo'n lichtblauw meer. Foto's gemaakt van de 'Church of the Good Shepherd'. Het is er al druk met toeristen en ik rijd verder. Via een kleine omweg, net boven Timaru ligt de DB Draught Brewery. Maar helaas, ik mis de afslag, er staat ook niets aangegeven en ik rijd door naar Christchurch. Om 15.00 aangekomen bij het hostel. Het is een oude gevangenis en ik moet 4 dagen vastzitten. Krijg een rondleiding, ik zit in cel 13 en 1 cel is nog in oude staat. Het hostel is 2e van Australasia gekozen in 1 of ander onderzoek, alles ziet er top uit. Zelfs de bedden zijn super, zijn gebruikt voor atleten van de Commonwealth Games. Het weer is beter, zon en 25 graden en ik ga wandelen. Naar het stadion, maar helaas, ze hebben net de cricketwedstrijd NZ-Engeland gehad en nu is er 3 weken niets, ook geen rugby. Jammer. Er ligt een bouwhek plat, dus kan ik enkele foto's maken. Naar de binnenstad gewandeld en hang wat rond op Cathedral Square. Iets gegeten en terug naar het hostel gegaan. Onderweg kom ik nog een Institute tegen met mijn achternaam, het is voor brainsearch en parkinson??? Zal er een keer binnenwandelen en vragen of er een familie connectie is.

Dinsdag 26 februari
Heb besloten om deze dag in Christchurch te blijven, moet ook wel, want ik heb om 15.30 een afspraak bij de kapper en het is nodig (haha). Naar de Botanische tuin gegaan, is 1 van de 10 mooiste ter wereld, en het ziet er inderdaad allemaal goed en goed onderhouden uit. Lekker op een bankje in het zonnetje gezeten en naar het Arts Centre gewandeld. Ben niet zo van de Art, dus het is een kort bezoek. Kaartje gekocht voor de tramway, een tram uit 1920 die een rondje door de binnenstad maakt. Is leuk, vooral vanwege het commentaar van de bestuurder. Internetcafe opgezocht en foto's geupload en om 15.30 naar de kapper. Leuke kapster, krijg zelfs thee en een haarwasbeurt (nou ja, haar...). Terug naar het hostel, gedoucht en naar de Gondola gereden. Een kabelbaan net buiten de stad met schitterende uitzichten over die stad en Lyttleton, de 'port of Christchurch'. Daar ga ik ook eten in het Vulcan Cafe annex Lava Bar. De pasta is goed en gelachen om een dronken local die al heel wat cocktails naar binnen heeft gegoten. Het wordt donker, dus tijd om naar het hostel terug te rijden.

Woensdag 27 februari
Vroeg op en naar Kaikoura gebeld voor een Whale Watch Tour met een vliegtuigje. Ik kan om 15.30 mee, prima. Het weer is wederom uitstekend, 25 graden en zon. Ik regel ook nog mijn Beach Hut op de Cook Islands, die ligt nu definitief vast. De was ook nog geregeld en naar Kaikoura gereden (173 km). Ben er om 13.00, ga lunchen, rondwandelen en de laatste foto's uploaden. Dan naar het vliegveldje. Heb geluk, we zijn met 3-en en mogen van de vrouwelijke piloot allemaal rechts zitten, is makkelijker als we een walvis zien, kan ze rondjes naar rechts blijven maken. Ik ben co-piloot, maar mag niet aan de stuurknuppel en pedalen komen (helaas). We stijgen op en na 5 minuten: een walvis! Echt super, we blijven maar rondjes draaien (en foto's maken) tot hij weer onder gaat. Verder gevlogen en... weer een walvis. Zelfde: weer rondjes vliegen, echt top. Als ie ondergaat gaan we op verzoek van de andere 2 naar dolfijnen op zoek. We vinden er tientallen (misschien wel meer), maar ze zijn vrij klein vanuit de lucht, zeker vergeleken met de walvissen. Maar het was echt su-per-gaaf!!! Weer een mooie ervaring rijker!
Terug gereden naar Christchurch, wat gegeten bij de Griek en dadelijk terug naar het hostel. Morgen wordt een lange dag en vrijdag wordt de laatste in Nieuw Zeeland.

Groeten,
Kiwi-Gerry (co-piloot en whale spotter)

• 27 Februari 2008 - 08:05

Addi:

Whale watcher!! Dat is zeker gaaf, we hebben ze in Canada gemist, tenminste wel Orca's gezien en dat is inderdaad super! Een griek, Giros, Souvlaki en Tatziki??? Das lekker of nie lange.....voor de andere, de lange en ik hebben veel overeenkomsten op het gebied van eten...hahahaha!!

Nog veel plezier tijdens je laatste dagen in NZ!!

FC kampioenennnnn!

• 27 Februari 2008 - 13:13

Tante Ria:

Wat is je reis toch super niet alleen je reisverslag maar ook je schitterende foto's geven ons het gevoel dat we een beetje mee reizen. Helaas hebben wij geen Pacific 4 foto's kunnnen bekijken geen mailtje gekregen om ze te zien
    kan je die alsnog sturen ook voor je pa en ma zou het mooi zijn!
    Nog een paar KEI GAVE dagen in Nieuw Zeeland!!

groetjes van ons allemaal.

• 28 Februari 2008 - 11:50

Natalie:

Hoi GJ,
    Wat super gaaf allemaal. We lezen met veel plezier je verhalen!! Morgen je laatste dag in New Zeeland, geniet er nog van. Nu op naar de mooie eilanden!!
    Heel veel groeten van:
    Natalie, Gert en de kids (de jongste is namelijk helemaal fan van Lord of the rings, dus ook hij leest met spanning je verhalen.

• 28 Februari 2008 - 11:51

Nicole.E:

Het wordt alsmaar mooier zo te horen, gaaf zeg die walvistour.
    Geniet nog mar effe want voor ge ut weet bende weer back to work!!
    Groetjes Nicole

• 28 Februari 2008 - 12:27

Richard:

He ge bent nie te houe daor wel ?
    Vrouwe, drank ,vliegen,varen unne echte pleeboy ben de daor.
    Veul leut nog
    RV

• 28 Februari 2008 - 13:40

Olaf.:

Hé lange, vandaag mijn laatste werkdag. zondag vlieg ik naar hongkong en vanaf daar via cairns naar darwin. I am on my way!!!!!!!

• 28 Februari 2008 - 20:33

Frank:

He lange nou begrijp ik jou bijnaam weer, lang van lengte lang van stof lang vakantiein NZ en lang niet gezien. Gaat je nog steeds goed lees ik wel veel plezier nog.

Frank van K

• 28 Februari 2008 - 22:30

Alain En Leny:

Hee kiwi gerrie.
    We hebben eindelijk internet en hebben net je laatste dagen nagelopen.
    Wat zal jij een gelukkig man zijn om al die mooie dingen mee te maken.
    Zo te lezen gaat alles goed maar heb je nog niks aan de haak geslagen
    Geeft niks thuis zitten alle getrouwde en bezetten vrouwen op je te wachten.
    Nog een fijne tijd en tot snel.
    Groetjes
    alain en leny

• 28 Februari 2008 - 22:38

Andy:

Heej lange,

Alles goed daar? hier wel, alleen missen we de slappe klets een beetje!!
    Nog veel plezier en we zien je snel weer!

groetjes