Dunedin en Twizel (Mount Cook) - Reisverslag uit Twizel, Nieuw Zeeland van langegj - WaarBenJij.nu Dunedin en Twizel (Mount Cook) - Reisverslag uit Twizel, Nieuw Zeeland van langegj - WaarBenJij.nu

Dunedin en Twizel (Mount Cook)

Blijf op de hoogte en volg

24 Februari 2008 | Nieuw Zeeland, Twizel

Vrijdag 22 februari
Bijtijds opgestaan en naar het station gewandeld. De Taieri Gorge Railway Tour voor 14.30 geboekt en in het schitterende station de Sports Hall of Fame bezocht. Was niet groot, maar wel leuk. Naar bierbrouwerij Speights gewandeld, maar alle tours waren vol, dus maar voor zaterdag 12.00 geboekt. Via het hostel naar het Carisbrook Stadium gewandeld. Hek stond open, dus naar binnen en foto's maken. Bij de receptie gevraagd of er dat weekend een rugbywedstrijd was, helaas, alleen soccer op zaterdag. Ook goed. Terug naar de stad gewandeld, gegeten en naar het station voor de treinreis. Die doen ze nog 2 keer per dag en is in beheer van de stad. Gaat door een erg mooi natuurgebied en de commentator geeft ook nog hele mooie annecdotes. Er zijn een paar stops, ik ga wat drinken halen en wordt door de commentator aangesproken: "goeie vakantie"? Hij heeft NL-connecties in (Ark) E...... (Esch, Eibergen,Emmen, Etten leur, Enschede) en kent Boxtel en DB ook. Aardige vent en lekker gekletst. Op de terugweg raak ik aan de praat met een Engelsman en Amerikaan (ouwe Vietnam-veteraan) en we wisselen reiservaringen uit. Aan het einde compliment van de Amerikaan: You're living a good life!
De stad in gegaan en bij de Scottish Bar wat pints gedronken. Afgezakt naar de Irish Pub bij het hostel waar nu een live band is, en die is goed, compleet met violiste. Ik raak aan de praat met een Welshman (we drinken beide Kilkenny), maar als ik zeg dat we bij Wrexham-Shrewsbury zijn geweest, blijft ie me hooligan noemen: In Wrexham there are only hooligans, so you are also one! Maar goed, hij vraagt of we verder gaan drinken, maar ik vind de band goed en blijf zitten. Totdat ik vol met Kilkenny zit en terug ga naar het hostel.

Zaterdag 23 februari
Een keer uitgeslapen tot 10.00, ontbeten en de stad in gewandeld. Om 11.45 naar Speights voor de tour inclusief proeverij. De tour is leuk, al is het zaterdag en is de brouwerij niet in bedrijf.
Ik zeg tegen dieje gids van de Spijts: " Gullie met oew Spijts, gullie had Heinekes moete vatte"
Maar hij kijkt me niet begrijpend aan???
De proeverij is ook leuk, we mogen 6 verschillende soorten proeven, wel kleine glaasjes. Na de tour met de taxi naar het stadion, maar alles is dicht. Er ligt een krant, bekijk de sportpagina en.... de soccermatch is zondag om 14.00. Dommme receptioniste. Helaas, maar dan ben ik al weg. Terug naar de stad gegaan, foto's geupdate. Effe wat gedronken en redelijk bijtijds naar het hostel.

Zondag 24 februari
Naar Baldwin Street gereden, dat is The Worlds Steepest Street. Omhoog en omlaag gelopen en hij is behoorlijk steil, op 1 punt 1:1,2. Maar heb hem gedaan. Verder langs de kust naar boven gereden en bij de Moeraki Boulders gestopt, dat zijn grote ronde stenen die op het strand liggen en bij eb zichtbaar zijn. Verder door naar Oamaru waar een Penguin Colony zit. Helaas komen de penguins alleen bij zonsondergang het land op, er is zelfs een tribune voor gebouwd en ze heffen er entree voor. Nog even het strand op gewandeld en weer verder gereden. Gestopt bij Maori Carvings in de rotsen en in een dorpje voor te tanken en inkopen te doen. Twizel is de eindbestemming waar ik een hostel geboekt heb. Ingecheckt, maar het weer is zo goed, dat ik besluit naar Mount Cook te rijden. Naar het einde van de Tasman Glacier gewandeld, ziet er grijs uit, maar er drijven ijsbrokken in het meer. Het zicht op Mount Cook is mooi, foto's gemaakt, terug gelopen en naar Mount Cook village gereden. Weer een fantastisch uitzicht op de hoogste berg van NZ. Terug gereden naar Twizel en het is net of ik filmdecors langs de weg heb: Een lichtblauw meer, aan beide kanten bergen in het zonlicht, echt heel mooi!
Terug in het hostel gegeten en gekletst met Engelsen en een aardige Oosterburin (in het Engels, dat dan weer wel).

• 24 Februari 2008 - 14:48

Monique:

Het klinkt allemaal weer geweldig. Hoop dat je nog kunt wennen als je weer terug bent. Je bent in ieder geval een mooie ervaring en herinnering rijker. Nou ik ben weer benieuwd naar je volgende verhaal. Geniet er nog van!

Groetjes, Monique

P.s. zijn die condooms al gebruikt?

• 25 Februari 2008 - 08:42

Olaf:

Hé GJ, bereidt ze er maal alvast op voor. volgende week is deze jongen ook op de andere kant van de wereld!!!! Goede reis verders!!

Olaf.

• 25 Februari 2008 - 08:59

Urbain:

Hé Lange,

Ik zal hier alvst doorgeven dat je nog een paar dagen langer niet komt werken, je zult wel oververmoeid zijn. Mooi wat je allemaal doet.

De groeten