Buenos Aires/Ushuaia
Door: GJ
14 Februari 2010 | Argentinië, Ushuaia
Vrijdag 12 februari
´s avond heerlijk uit eten geweest bij een Italiaans restaurant dat bekend staat om zijn eigengemaakte pasta´s. En de pasta was, net als de soep, overheerlijk! Ik besluit om niet naar de Ierse Pub te gaan (wil daar zaterdag heen), maar te gaan kijken bij een tent die ik overdag gezien had. Wist ongeveer waar het was, maar kon het dus niet direct vinden. Een Argentijnse jongedame vraagt waar ik naar op zoek ben. Ik leg het uit en ze zegt het wel weten, loop maar met me mee. De tent waar we aankomen lijkt niet op de tent die ik eerder had gezien, ze trekt me echter mee naar binnen: just take a look around. Dat had ik dus beter niet kunnen doen. In no-time hangt er een Argentijnse dame aan me, worden er 2 drankjes voor mijn neus gezet. Daar heb ik dus geen zin in, wil naar buiten, maar wordt door 2 dames bijna letterlijk tegen de muur gezet: Pay for the drink. Ok, ik reken mijn drankje af. Pay for the ladies drink en ik heb al zo´n gevoel waar het heen gaat. Ik begin over de dame die me naar binnen heeft getrokken: Ow, she is just a promotion lady. Aha, dat had ze dus niet gezegd. Ze was ook heel snel weer verdwenen. Pay, pay, money, money roepen de dames. Ik heb niet veel meer, had gelukkig alleen losgeld meegenomen en de rest in de hotelkluis laten liggen, je weet immers maar nooit... Dat geloven de dames dus niet, ze beginnen aan mijn zakken te voelen: there is money. Er komt ook nog een brede uitsmijter bij staan die begint te schelden (waar is de rooie uit Gestel als je hem nodig hebt) en ik moet ook nog even 300 pesos (60 euro) betalen voor het gezelschap van de dame. Als ze er uiteindelijk achter komen dat ik verder niets meer op zak heb, laten ze me gaan als ik beloof meteen naar de bank te gaan en zo snel mogelijk terug te komen (niet dus, wegwezen hier). Al met al een anticlimax van een leuke dag Buenos Aires die me uiteindelijk 30 euro extra heeft gekost....of niet, want als ik naar de Irish Pub was gegaan, had ik dat waarschijnlijk ook uitgegeven.
Zaterdag 13 februari
Bij de hotelreceptie gevraagd of het veilig was om ´s avonds naar de voetbalwedstrijd van Huracan te gaan. De buurt daar is maar half-half en je kunt beter via een boekingskantoor boeken, zegt de dame van de receptie. Helaas dan, ik ga mijn stadswandeling doen en zie wel. Wandel naar Recoleta, de wijk waar Maxima vandaan komt en waar ook de Cementario de Recoleta is, een begraafplaats met grafzuilen en zelfs tombes. Het is echt indrukwekkend! Bekendste familie die er begraven ligt, is de familie Duarte, waartoe ook Eva (Evita) Perron behoort. Ik vind uiteindelijk het graf (zoek waar de meeste toeristen staan) en neem wat foto´s. Wandel nog even rond, ga daarna nog even de wijk in en ga vervolgens naar Congreso. Een mooi paleis, plein, park midden in Buenos Aires. Wandel door naar de wijk San Telmo. Smalle kasseienstraatjes, leuke winkeltjes en een heel mooi pleintje! Er staan terrassen, er is een soort vlooienmarkt, mensen hangen rond en kletsen met elkaar en de tango wordt gedanst. Mooi moment voor een uigebreide pauze: de pilseners smaken goed en zijn niet duur (2,5 euro voor een pulletje) en de tangodansers zijn echt goed! Heb een zeer voldaan gevoel: Dit is het echte Buenos Aires en deze dingen zijn waar je het toch allemaal voor doet! Wandel uiteindelijk terug naar mijn hotel. Check mijn mail en ik had al voor mijn vertrek mailcontact met Dieuwertje, een jongedame die 9 maanden in Buenos Aires zit en die veel goede tips voor me had. Ze is een vriendin van de leukste vrouw van DB ;-). We zijn elkaar al een paar keer misgelopen, maar uiteindelijk spreken we af om iets te gaan drinken. Het wordt een Irish Pub, het is gezellig en er komen meer vrienden bij. Zit uiteindelijk met 1 Colombiaanse, 1 Nederlandse en 3 Argentijnse dames en een Fransman aan tafel. Het is erg gezellig! Uiteindelijk gaan we nog naar de uitgaanswijk Palermo, de vriend van de Colombiaanse vergezelt ons ook nog. Het is leuk, een pleintje met veel cafes/disco´s en veel volk. Met als gevolg dat er bijna overal een rij staat en we maar even in 1 tent binnengaan. Om 4.30 nemen we een taxi terug, het was een hele gezellige avond, dit is wat reizen zo leuk maakt!!
Zondag 14 februari
Na een korte nacht met 2,5 uur slaap, vlieg ik ´s morgens naar Ushuaia, de meest zuidelijke stad van Argentinie en de wereld. Wordt van het vliegveld gehaald door de eigenaar van het B&B waar ik 1 dag voor en 1 dag na de cruise naar Antarctica verblijf. Zier er goed uit allemaal: nieuw, netjes en schoon! Ga dadelijk de stad verkennen en dit zal voorlopig mijn laatste reisverslag zijn (over 2 weken de volgende pas weer) omdat er geen internet op het cruiseschip is.
Zaterdag 13 februari
Zondag 14 februari
14 Februari 2010 - 23:36
Texaco Lichtenvoorde:
hoi ben je nu alweer aan het vakantie houden, het gaat maar door met jouw. volgens mij heb je de smaak goed te pakken, heeeel veeel plezier en geniet ervan doei -
15 Februari 2010 - 06:57
Jolanda:
Héél bijzonder om je reisverslagen te lezen.
ik ga nu even je fotoboek bekijken.
Ga je ook naar Antartica...
Heb je ook foto's van de Famillie graven?!
Goede reis en véél kijkplezier... -
15 Februari 2010 - 10:01
Ellen:
Hoi,
geweldig verslag. Mooie foto's ook. Ik krijg ook weer zin in reizen. En ach die 30 euro. Je hebt er wel een leuk verhaal aan overgehouden.
Veel plezier op de boot.
Groetjes Ellen -
15 Februari 2010 - 14:13
Jill :
Hey Lange
Zo te lezen heb je het alweer goed naar je zin en ach, je hebt in ieder geval weer een unieke ervaring met de Argentijnse dames! Veel plezier op de cruise en ik wacht vol spanning op de foto´s en verhalen van de cruise! Have fun. -
16 Februari 2010 - 08:27
KG:
Had je je blaffers niet bij? -
16 Februari 2010 - 11:25
Bianca:
Hi GJ,
Even pauze, ga je verslag zo even lezen,
Ben zo benieuwd naar de cruise, daar zit je nu waarschijnlijk op!
Have Funn!!!
Groetjes Bianca
16 Februari 2010 - 18:37
Irene:
Heeej GJ!
Thanks nog voor je lieve smsje op Erik's feest. Het was erg leuk! Ik heb je niet meer gesproken. Maar wil je nog even heeeeel veel plezier wensen. Geniet van je reis! Mooie foto's...om bij weg te dromen.
Dikke kus,
Irene -
18 Februari 2010 - 18:03
Lemmen:
mooie verhalen lange.veel plezier nog groetjes -
19 Februari 2010 - 20:01
Urbain:
Nou Lange wat een avontuur. Alles erop en eraan. Heb je GJ nog niet gezien!!!
Grt
21 Februari 2010 - 16:15
Felieske:
Ha Dirty Gerrie!!
Dus je hebt je zakgeld aan de vrouwtjes uitgegeven!! Haha!
Ik ben erg benieuwd hoe de cruise naar Antartica zal zijn. Waarschijnlijk echt super. En hopelijk betalen de dames op het schip hun eigen drankjes... Heel veel plezier nog en tot gauw! -
22 Februari 2010 - 11:58
Bianca:
Heey Gert-Jan,
Zo je zit denk ik nog op het schip, want ik zie dat je verhaal nog hetzelfde is dan vorige week.. Check het nog wel vande week. grt Bianca -
22 Februari 2010 - 13:51
Kokx:
Ha Gerrie,
Zo te lezen heb je het weer prima naar je zin. En ach wat is nu € 30 voor een mooie herinnering. Alleen vraag ik me af of je voor dat geld niet iets met slagroom had kunnen krijgen !!!!!
Veel plezier nog.
Groetjes de kokkies -
23 Februari 2010 - 18:56
Leo En Henriette:
haha, mooi verhaal van je eerste avondje stappen. Zie het helemaal voor me.
Zijn zeer benieuwd naar de rest van je verhalen. Heel veel reisplezier!! -
25 Februari 2010 - 09:02
Rauf:
Lange , Pas Op !
Geile pinquins gesignaleerd !!!!!!! -
25 Februari 2010 - 21:16
Saskia:
Ik lees met plezier je verslagen!
Kunnen we op afstand toch een beetje meegenieten!!
xxx Sas -
26 Februari 2010 - 09:30
Rauf:
Lange ,
doe jij een bietje rustig aan daar, tis nie de bedoeling dat r van die gigantische ijsschotsen blijven afbreken.
eentje is leuk !