Darwin, Kakadu NP en Litchfield NP deel 2
Door: GJ
15 April 2012 | Australië, Darwin
Vrijdag 13 april
Vroeg uit de veren en we via een gravelweg naar een meertje met waterval. Onderweg een obstakel: een boom ligt dwars over de toegangsweg. Reisleider Geoff haalt een bijl tevoorschijn en hakt vakkundig de takken weg. Het meertje is gaaf! We gaan zwemmen en enkelen gaan achter de waterval. Die is wel vrij krachtig, dus ik waag me er niet aan. Als we uit het water zijn, spot iemand een waterslang. De dames zijn lichtelijk in paniek, maar Geoff duikt het water in om hem te spotten. Helaas! We verlaten Kakadu en gaan naar Umbrawarra Gorge National Park. Wederom zwemmen in een paar 'gorges'. Klets wat met 1 van de Zweedse jongedames, ze is al voor de 2e keer in Australie. 8 maanden de eerste keer, nu 6 en ze is pas 20. Geef haar groot gelijk: als je het kunt, moet je het doen! We lunchen aan de oever van de gorge en maken ons op voor de terugweg naar Darwin. We leggen nog aan bij de pub Lazy Lizzard, die erg leuk is. Tijd voor een koud pilsje! Ook leggen we nog aan bij een pub in Adelaide River. Aan de toog staat de stier uit de Crocodile Dundee film, die moet dus op de foto vastgelegd worden. Rond 19.00 zijn we terug in Darwin, nemen afscheid van een paar mensen en gaan met de rest om 20.00 een pizza eten en wat naborrelen. Iedereen is behoorlijk moe en om 22.30 nemen we afscheid van elkaar.
Zaterdag 14 april
Slaap uit, is al weer even geleden. Ga ontbijten en een wandeltocht door het centrum van Darwin doen. Kom langs wat oude gebouwen (nou ja, oud, eind 19e eeuw en dat is voor Australische begrippen oud) en ga richting het 'Warf' gebied. Ziet er nieuw, netjes en modern uit met mooie uitzichten over Darwin Bay! Bezoek de WW2 Oil Storage Tunnels. Plan was om daar na de Japanse aanval in WO2 op Darwin in 1942 olie olie op te slaan, maar vanwege de lekkages in het natte seizoen is het er nooit van gekomen. Leuk om te zien en aan de muren hangen nog foto's van Darwin in WO2. Loop verder via de Esplanade, doe boodschappen en ga terug naar mijn hotel. Ben toe aan een middagdutje. 's avonds spreek ik af met Fabian en Hanna, die ik ken van de Ayers Rock tour. Zij zijn vanaf Alice Springs verder gegaan met de tour en net aangekomen in Darwin. Leuk om hen weer et zien en we kletsen uitgebreid bij onder het genot van enkele pilseners. Erg gezellig! Een vriend van hen is even naar buiten gelopen, mag niet meer naar binnen en komt buiten het hek bij ons staan. We geven hem zijn bier dat er nog stond en binnen no-time staat de security bij mij: of ik hem dat glas heb gegeven. Zeg maar ja, Fabian was het eigenlijk, en de security zegt: we have to throw you out! Ben al weg, dan maar ergens anders heen. Hoor later dat er strikte regels zijn, de politie regelmatig controleert en er zware boetes worden uitgedeeld aan kroegbazen. In de kroeg ernaast zijn we wel welkom. Raak aan de praat met een Engelsman die een Nederlandse vriendin blijkt te hebben. Gezellige vent en we drinken tot sluitingstijd.
Zondag 15 april
Had dus beter wat eerder weg kunnen gaan, heb namelijk een tour geboekt naar Litchfield National Park en 3,5 uur slaap is iets te weinig. Heb een lichte kater, dus maar veel water meegenomen. Op deze dagtour ben ik de jongste (de backpackertours waren vol). Aardige mensen, aardige chauffeur en als eerste zien we reusachtige termietenheuvels, metershoog! De termieten zijn creatief, ze regelen de temperatuur in hun heuvels via een soort luchtkanalen die ze met zand af kunnen sluiten als het te warm wordt. Verder naar Florence Falls, waar we kunnen zwemmen. daar heb ik niet zoveel zin in, beperk me tot wat relaxen aan de kant en doe een korte wandeling. Volgende stop zijn de Tolmer Falls, maar de laatste, de Wangi Falls, zijn de spectaculairste! Al mag daar niet gezwommen worden omdat er nog steeds krokodillen kunnen rondzwemmen. We lunchen in Litchfield Cafe en als ik een 'mango cheesecake' ga halen. wordt ik in het Nederlands aangesproken. Degene die aan het werk is, blijkt een Nederlander te zijn die er al 2 jaar is. Hoe klein kan de wereld zijn. We rijden terug naar Darwin en stoppen nog bij een Didgeridoo Hut, waar Aboriginal spullen worden verkocht. Koop geen didgeridoo of boemerang, die zijn me iets te prijzig en het is de vraag of ik ze heel kan houden in mijn bagage. Maar goed, rond 18.00 zijn we weer in Darwin. Ga wat eten en relaxen in het hotel.
Zaterdag 14 april
Zondag 15 april
16 April 2012 - 07:53
Yvonne:
Leuk om je verhalen weer te lezen! Helemaal omdat ik de Red Centre en omgeving Darwin nog niet gezien heb.
Have fun! -
16 April 2012 - 08:07
Tante Ria:
Hoi Gert-Jan
Prachtig je beschrijving van de natuurparken wij genieten er allemaal van, de krokodillen en termietenheuvels doen ons denken aan Zuid Afrika nog heel veel plezier deze week!!
groeten van je pa, ome Dik en tante Ria