Rotorua, Whakatane, Gisborne - Reisverslag uit Gisborne, Nieuw Zeeland van langegj - WaarBenJij.nu Rotorua, Whakatane, Gisborne - Reisverslag uit Gisborne, Nieuw Zeeland van langegj - WaarBenJij.nu

Rotorua, Whakatane, Gisborne

Blijf op de hoogte en volg

05 Februari 2008 | Nieuw Zeeland, Gisborne

Zondag 3 februari
Ontbeten en vroeg vertrokken uit Taupo. Heb nog even overwogen om een skydive te doen, Taupo noemt zich de skydive capital of the world, maar toch niet gedaan, later waarschijnlijk. Naar Rotorua gereden en daar rond de middag aangekomen. Ingecheckt in een centraal gelegen hostel en rond gaan wandelen. De pub Pig & Whistle binnengaan, die tappen een speciaal voor hun gebrouwen Swine Beer. 2 pints op, smaakte best en het uitzicht op de barvrouwen was ook goed. Nog effe Engels voetbal gekeken op Sky en om 15.30 een Duck Tour gedaan, met een amfibievoertuig Rotorua rondgereden en in 2 meren gevaren. Rotorua staat bekend om zijn vulcanische activiteit (en dus chemische reacties), er hangt een sulfaat (of sulphide geur). Warmwaterbronnen van 100 graden verwarmen de sauna's en zwembaden en een deel van de baai kleurt vanwege de chemische reacties. 's avonds weer naar de Pig & Whistle geweest om te eten: Frans stokbroog en Bratwurst met jus, aardappelpuree en spinazie weggespeold met een pint of Kilkenny. Nieuw Zeelandser kan niet! Een Ierse Pub opgezocht, maar die bleek dicht te zijn. Daar kwamen 2 Ierse dames ook achter en samen met hun naar een andere Ierse Pub gegaan. Daar was aan de ene kant een quiz en aan de andere kant rugby kijken. Toch tot sluitingstijd volgehouden met de dames, was toch redelijk gezellig.

Maandag 4 februari
Naar Wai-O-Tapy thermal park gereden. Om 10.15 begint daar een geiser te spuiten en daarna de rerst van het park gezien. Veel vulcanische activiteit, stoom, kokende modderpoelen, meerjes in diverse kleuren vanwege de chemische reacties, kortom best mooi en interessant allemaal. Na de middag naar Whakatane aan de kust gereden en ingecheckt in het plaatselijke hotel met Irish Pub eronder. Beetje rondgewandeld en een plaats in de tour naar White Island gereserveerd. Is een eiland op 1,5 uur varen met de meeste vulcanische activiteit van Nieuw Zeeland, je loopt daar ook met een gasmasker rond. Gegeten in de pub en nog wat pints Kilkenny op. Was niet veel te doen, maar ja, maandagavond.

Dinsdag 5 februari
Helaas geen tour naar White Island, die is gecancelled vanwege het weer (met name de wind). Jammer, maar helaas. Naar de kapper geweest, was nodig en reactie van de leuke kapster na het knippen was duidelijk: Yeahhhhhhh, you're looking much better now! Uitgecheckt en aangereden naar Gisborne, een stad aan de Oostkust. Weer werd minder, voor het eerst in 10 dagen regen. In Gisborne waait het en is het 19 graden, de 1e dag dat ik temperaturen onder de 20 graden heb. De stad ingegaan, rondgewandeld en oa een beeld van Captain Cook bezocht, hij is hier in 1769 aan wal gegaan. Nu even internetten, wat eten en morgen gaat de tocht naar Napier, dan Wellington en zit de tocht op het Noordereiland erop.

Beek: ik ga proberen iets te regelen met die pakjes, anders gaan we als Maori's, neem ik wel wat speren enzo mee.
Olaf: Nieuw Zeeland gewoon bijboeken.

Groeten aan iedereen,
Kiwi-Gerry

• 05 Februari 2008 - 09:29

Ark:

je mag alleen als Maori verkleed gaan indien je ter plaatse zo'n handgetimmerde tattoe hebt laten zetten....

• 05 Februari 2008 - 11:40

Lemmen:

mooie foto's gerry ik moet mee weer aan mijn vakantie denken vorig jaar australie. groetjes

• 05 Februari 2008 - 13:42

Sylvia Texaco:

he'mazzeltof
    vet gaaf daar hé
    al die dampende gaten in de grond pas op dat je er niet invalt en wel weer naar huis komt

groeten sylvia

• 05 Februari 2008 - 13:53

Eef:

Hee zo te zien enlezen gaat het goed met je ! wat een verhalen zeg ! dadelijk kan je nog een boek schrijven ! nou geniet ervan ! ik ga esmee uit bed halen en nog een middagje naar de kwekpoel ! dan heb ik het weer gehad met carnaval !

Groetjes Eef

• 05 Februari 2008 - 16:34

Monique:

Het klinkt allemaal weer fantastisch.

• 06 Februari 2008 - 11:58

Tante Ria:

Hoi Gert-Jan

Kei goed! die reis berichten van jou wij genieten er allemaal van ook mooie foto's,( wij doen de print-service voor je pa/ma en oma ). Goede oversteek naar het Zuider-eiland en ook daar een fantastische vakantie!!
    groeten van ome Dik en mij en niet te vergeten je pa en ma!!!!

• 06 Februari 2008 - 12:36

Roger:

hee lange fijn da t goed met je gaat nog veel plezier! enne ga nou wat eerder naar de kapper is voor die nieuw zeelanders ook fijner!!!

• 06 Februari 2008 - 13:55

Vincent:

klasse hoor, wat een geweldig avontuur en die ierse meiden zeker ook een mooi avontuur.... geniet er nog van.
    Gr. V

• 07 Februari 2008 - 07:43

Nicole:

He GJ,
    Tja, wat moet ik hier van zeggen....zo te zien en te lezen is het daar fantastisch! Had ook niet anders verwacht..Je bent wel errug sportief bezig of nie! dan heb je op zijn tijd wel een pintje verdiend!!!!!! Nog veul plezier en ik zal regelmatig effe blieken op je site!

De groeten,
    * Nicole E. *

• 07 Februari 2008 - 08:31

Marco:

Zo weer ff bijgelezen na carnaval maar jij vermaakt je prima volgens mij.
    Bedankt voor je sms gister, vond ik erg leuk!
    Veel plezier en geniet er maar verder lekker van.

• 07 Februari 2008 - 08:55

Petta:

S'morgens Toldo,
    Het lijkt wel of dat je bezig bent aan een internationale kroegentocht, ok mooi!
    Goed bezig met die foto's alleen op mijn laptop komen ze niet helemaal zuiver over. Ik ga zometeen met Cootje dubbelen op de Dutch Open in Veldhoven, is ff kijken of we na drie jaar wel een keer de eerste ronde kunnen overleven, haha
    Veel plezier Lange

Groeten Robbie