Tahiti - Reisverslag uit Papeete, Frans Polynesië van langegj - WaarBenJij.nu Tahiti - Reisverslag uit Papeete, Frans Polynesië van langegj - WaarBenJij.nu

Tahiti

Blijf op de hoogte en volg

03 Maart 2008 | Frans Polynesië, Papeete

Vrijdag 29 februari, voor de 2e keer
Uurtje vertraging, maar om 7.30 aangekomen in Tahiti. Er staat al een bandje te spelen voor de aankomsthal en ik krijg ook meteen een bloem van 2 dames, voor achter mijn oor. Heb hier geen telefonisch bereik, dus naar de infobalie hoe ik het beste bij mijn pension kon komen. Met de bus en die komt aan de overkant en ook nog binnen 10 minuten. Het is al dik 25 graden, moet bij het pension nog een uur wachten totdat mijn kamer klaar is. Is niet erg, want het uitzicht vanaf het terras is schitterend: meteen aan de lagune, strand en uitzicht op het eiland Moorea. Alleen de mosquitos hebben me zo gevonden en zullen me ook blijven vinden deze dagen. De kamer is groot, met tv, koelkast, groot bed, douche, wc, ruim bed en ook nog een terrasje buiten. Ontbijt is ook nog inbegrepen. Kleed me om en neem maar meteen een duik in de lagune. Water is heerlijk warm en helder, kan overal de bodem zien. Het is ondertussen heel warm, 35 graden en benauwd, ga even een siesta doen, heb in het vliegtuig bijna niet geslapen. Boodschappen gedaan en gegeten, maar om 18.30 is het al pikkedonker. Hang wat rond in het pension en ga bijtijds slapen.

Zaterdag 1 maart
Vroeg opgestaan, spreek bij het ontbijt nog een Nederlander die naar Hawai vertrekt, ook leuk, en een Nieuw Zeelander die geen Frans spreekt, ook leuk hier. Ga boodschappen doen, voor het geval alles zondag dicht is. Lunch in het pension en pak de bus naar Papeete, de hoofdstad. Wandel wat rond en zie veel bedrijvigheid op de kade, er is een kanowedstrijd aan de gang en er is veel publiek. Zie de wedstrijd s avonds ook nog op tv, is dus een belangrijke. Struin verder door de stad, het is ondertussen 36 graden, maar veel is al dicht. Op 1 plaats is het een drukte van belang: De MC. Ik ga er dus niet heen. Om 16.00 gaat de laatste bus terug, moet even wachten, maar dat is niet erg. Hoor een bandje dat aan het repeteren is: Muze en Coldplay. Terug in het pension me omgekleed en gaan eten. Eerste muziek die ik hoor: Christopher Cross met Sailing en de zeer toepasselijke 1e zin:
It is not far down from paradise, at least it is not for me.....
Kan een ontzettend grote grijns niet onderdrukken. In het naastgelegen hotel Meredien is het zeer druk, er speelt een band en ik vraag of ik binnen kan. Zou normaal wel kunnen, maar alla kaarten zijn al 2 weken uitverkocht, helaas.
Dan maar Hinano, bier van Tahiti, drinken in het pension.

Zondag 2 maart
Weer zeer warm, dus een dag om niet veel te doen en rond te hangen aan het strand. Ga kayakken in de lagune, koraal kijken, allerlei soorten vissen in allerlei kleuren, de overwaterbungalows van hotal Meredien, die net zoveel per nacht kosten als al mijn overnachtingen in Frans Polynesie bij elkaar. Rond de middag ga ik lunchen en rusten, in de namiddag nog zwemmen en aan het strand liggen. Wil gaan eten, maar mijn restaurant is dicht. Er tegenover is de soep al 14 euro en ik beland bij een roulotte.
Heb er weer eentje, KG:
Steak met frites, vol bord, frites in de olie gebakken, steak op de grill met een vol schaaltje stokbrood en drinken voor iets minder dan de soep bij het restaurant.
En nog complimenten dat ik goed Frans spreek, als ik zeg dat ik uit NL kom, een grote glimlach. Had al gemerkt dat steeds meer locals, mannen en vooral vrouzen me groeten en lachen, waarschijnlijk omdat ik geen Fransman ben, wel Frans probeer te spreken en ook enkele Polynesische woorden gebruik.
Een echte Tahiti Gerry dus.
Maandag vertrek ik naar het eiland Huahine voor 2 dagen, op 40 minuten vliegen van Tahiti.

Groeten,
Huahine Gerry, was Tahiti Gerry

PS Moos, 14 maart ben ik terug, zal van de jetlag afhangen.

Olaf, veel plezier Down Under

Sylvia, weet niet of ik in NZ zou kunnen wonen en werken, in Nederland heb ik het vrij goed, maar het is een schitterend land.

• 03 Maart 2008 - 19:05

KG:

Me semble très bonne, la frite avec la viande. Je suis intrigué vers la photo éventuelle. Standard curseur de tête, vais tellement par rouge.

• 04 Maart 2008 - 14:24

Sylvia Texaco:

blijf nog maar even daar gerry, hier is het ijskoud, het verschil is te groot.
    ik hoop voor je dat het over tien dagen iets warmer is hier. drink nog een lekker cocktailtje namens mij and enjoy the stay.

• 04 Maart 2008 - 15:10

Rauf:

ziet 'r mooi uit vanuit de lucht....

water kei blauw, probeer eens groen te maken....

• 05 Maart 2008 - 09:12

Petta:

Goeie laatste 2 weken daar en geniet maar goed, want als ge weer terug aan het werk moet zul de er flink op moeten klappen, haha.

Groeten Robbie

• 05 Maart 2008 - 18:53

Frans F:

heeeeeeee gert jantje s.
    Ge zout wel gek zen as ge nog oit trugkwamt.Trouwes oewe steekfiets is tog al verkocht.